Minden idők 10 legjobb filmes csapata


szellemirtokA CineFix csapata legújabb toplistájukban a fimtörténet legjobb csapatait rangsorolták. A felosztás logikus rendszer szerint, a csapattagok számától függ. 2-től 6 főig beszélhetünk olyan társulásokról, ahol minden egyént megismerhetünk, mindegyikük rendelkezik elegendő képernyőidővel. Ennél nagyobb létszámnál a hangsúly már csak pár főre redukálódik le, a többiek pusztán a közös célt szolgálják jelenlétükkel.
Filmes párosokra rengeteg példa akad (egy külön videót is érdemelne). Leggyakrabban a köztük lévő különbségek által kovácsolódnak össze vagy egy közös érdeklődési kör tereli össze hőseinket (Vissza a jövőbe, Blues Brothers, Ponyvaregény, Butch Cassidy és a Sundance kölyök, Thelma és Louise, Harold és Maude). Triókból is sok ikonikus akad (Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni; Az U.N.C.L.E embere, A herceg menyasszonya, A Jó, a Rossz és a Csúf). Talán eggyel ritkábban alkalmazott felállás, amikor négyen néznek szembe a világgal (Állj mellém!, Gyilkos játékok, Élősködők, Tini Nindzsa Teknőcök, A három testőr, Szellemirtók). llj mellémAmikor öten vannak még remek csoportdinamika tud kialakulni, érdekes egyenlő képernyőidővel (Közönséges bűnözők, Nulladik óra, A galaxis őrzői, Mustang). Hat főnél már egyre jobban szétszóródik a figyelem, ehhez már egy jól megírt forgatókönyv és egy erős kezű rendező szükséges, de jó filmeknél a hatos csapatokra se lehet panasz, sőt (Eredet, Bosszúállók, Pókember: Irány a Pókverzum!).
Hét fő a maximum, ahol megpróbálhatnak mindenkivel foglalkozni, ám jellemzően a nézők nem tudnak ennyi felé koncentrálni, de azért itt is akadnak jó példák (A hét mesterlövész, A hét szamuráj, Kincsvadászok). Tizenhárom főig szokták nagyjából számolni az embereket, ebben az esetben is sok fantasztikus példa akad (A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége, Ocean’s filmek, 12 dühös ember, 13 bérgyilkos).
Eggyel nagyobb kategória, mikor sportcsapatok küzdenek a közös célért (Micsoda csapat!). Utána pedig a határ a csillagos ég (300, Bosszúállók: Végjáték, A nagy szökés). A felsoroltakon túl sok-sok mű nem került említésre, nektek melyik a kedvenc filmes csapatotok?

 

Ez is érdekelhet:

Minden idők 10 legjobb filmbefejezése, a Cinema Paradiso is benne

 

Minden idők 10 legjobb filmes autója, plusz motorok és kategóriák

Minden idők 10 legjobb kémfilmje, mert James Bondon túl is van élet

Minden idők 10 legjobb fantasy filmje

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Pontozod a filmjeidet, sorozataidat, ahogy neked tetszik! Itt a RanXter app!
Következő cikk DariusBurst: Another Chronicle EX+ – játékteszt