DiCaprio és Spielberg 16 év után ismét közös filmen dolgoznak


borito

Steven Spielberg és Leonardo DiCaprio korai megbeszéléseket folytatnak az Egyesült Államok  18. elnökének, Ulysses S. Grantnek életrajzi filmjéről, ami a 2002-es a Kapj el, ha tudsz után a második közös munkájuk lehet.

A 71 éves rendezőlegenda projektjeinek számát lassan lekövetni se tudjuk, hamarosan megkezdi az Indiana Jones 5 forgatásait, majd a West Side Storyt is felfrissíti, mellette tervez egy minisorozatot a spanyol hódítóról, Hernán Cortésról, két projekt közötti szusszanásként pedig Stephen King A Talizmán adaptációját is tervbe vette, miközben felröppent a hír, hogy minden idők legsikeresebb rendezője a szuperhősök világába is belekóstolna a DC oldalán a Blackhawk történetének megrendezésével.

A Deadline értesülései szerint az Ulysses S. Grant életrajzi film jelenleg prioritást élvez, mind Spielberg, mind pedig Dicaprio számára. A projekt alapját Ron Chernow Grant című könyve adja, aminek a jogait tavaly novemberben szerezte meg A visszatérőért Oscar-díjat kapott színész által alapított Appian Way Productions. A forgatókönyvért az új Robin Hood írója, David James Kelly felel, melyben a tervek szerint Dicaprio a címszereplőt alakítaná, míg Spielberg rendezőként felügyelne a filmre.

ulysses
Ulysses S. Grant 1869 és 1877 között volt az Egyesült Államok elnöke

A direktor pályafutásából kitűnik, hogy nagy rajongója a történelmi drámáknak, ez az elmúlt tíz évben különösen igaz volt, sőt 2012-ben a 16. elnök, Abraham Lincoln  életét álmodta nagyvászonra, amiben Jared Harris alakította Ulysses S. Grantet. A polgárháborút is megjárt volt elnök legalább annyira bonyolult személyiség volt, mint elődje, így Spielberg számára testhezálló feladat lesz a az életrajzának levezénylése.

Az egyetlen akadály a projekt előtt csakis Spielberg és DiCaprio időbeosztásának összeegyeztetése lehet, ugyanis a színész sem tétlenkedik az elkövetkezendő években: Scorsese Roosevelt életrajzi filmjében játssza majd a címszereplő elnököt,  Tarantino új filmjében is szerepet vállalt, Leonardo Da Vincit is megformálja majd, és Scorsesevel még egy közös projektjük akad, az igaz történeten alapuló gengszterdráma, a Flower Moon Killers.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Chris Pratt kedvenc Raptorját nem engedik fel a repülőre
Következő cikk Tudjuk miről szól majd az Obi-Wan Kenobira fókuszáló Star Wars-film?