20 híresség, aki 30 fölött lett sikeres


Sok ember feladja az álmait, csak azért, mert azt gondolja, már túl öreg hozzá. De hány évesnek kell lenni a sikerhez? Nos, ha megnézzük a befutott emberek történeteit, ha nem vagy már a 20-as éveidben, akkor is jó esélyed van az álmaid beteljesülésére. Még ha ez nem is tűnik mindig így, látva a 25 évesen fantasztikus karrierrel rendelkező ismerősöket. Azért, hogy kicsit inspiráljunk titeket, következzenek itt olyan hírességek, akiknek sikerült, még ha kicsit el is húzódott a dolog:

Stan Lee, 39

Az ikonikus képregényíró, Stan Lee még csak 17 éves volt, amikor bekerült a kiadói üzletbe. Először asszisztensként dolgozott a Timely Publications képregény részlegén. Akárhogy is, de eljutott a töltőtollak töltésétől és ceruzanyomok kiradírozásától a részleg vezetéséig, majd 1961-ben, 39 éves korában, kiadta az első képregényét. A többi pedig már történelem.

Alan Rickman, 42

A mindenki által ismert színész, Alan Rickman egészen más területen kezdte pályafutását. A színészi napok előtt grafikusként dolgozott. „Graphiti” néven még stúdiót is nyitott. Aztán 26 éves korában úgy döntött, hogy színész lesz és jelentkezett a Royal Academy of Dramatic Art köreibe. A tehetségét a Die Hard 1988-as első részével fedezték fel, ekkor 42 éves volt. Innentől rakétaként tört a csúcsra, rengeteg remek szerepet hagyva maga után. A legtöbben Perselus Pitonként ismerik a Harry Potter-filmekből. Az első rész idején 2001-ben 55 éves volt.

Morgan Freeman, 50

Egyike Hollywood legnagyobb tisztelettel övezett színészeinek. Morgan Freeman gyermekkora óta szeret színészkedni, ám az érettségi után mégis belépett pilótának az Air Force-hoz. Végül kiszállt, hogy színészként kiteljesedhessen, ám ez némi időbe telt. 50 éves koráig és a Hamis riport (Street Smart) című filmig kellett várnia. De megérte, ha csak a Remény rabjaira, a Miss Daisy sofőrjére vagy a Hetedikre gondolunk.

Samuel L. Jackson, 46

A ma már 70 éves Samuel L. Jackson napjaink egyik legjobban kereső színésze, több mint 100 filmmel a háta mögött. Már a húszas évei elején is érdeklődött a színjátszás irányába, de csak a Ponyvaregényben (Pulp Fiction) nyújtott kiemelkedő alakításával lépett a rivaldafénybe.

Steve Carell, 43

A nagy áttörés előtt Steve Carell nem igazán kapott főszerepeket, aztán minden megváltozott, amikor 43 éves korában elindult A Hivatal (The Office). Azóta láthattuk őt a 40 éves szűzben, A család kicsi kincsében, a Csodálatos fiúban vagy éppen az Isten hozott Marwenben.

Harrison Ford, 35

Karrierje elején Harrison Ford nem volt elégedett a szerepekkel, amiket kapott, így úgy döntött, hogy kitanulja az asztalos szakmát, a családja támogatása érdekében. De Hollywoodnak mégis szüksége lett rá: az egyik korábbi filmje segített neki megkapni a Star Wars-beli Han Solo szerepét. A film hatalmas sikere indította el aztán igazán Ford karrierjét.

Christoph Waltz, 53

Az osztrák-német származású színész a nemzetközi ismertséget és a jelentős szerepeket a Becstelen Brigantykban nyújtott félelmetes alakításával érte el 53 éves korában.

Liam Neeson, 40

Az egyetem után Liam Neeson mindenféle munkát elvállalt: dolgozott targoncásként és kamionsofőrként is. Első szerepét 25 éves korában kapta, majd várnia kellett a sikerre egészen 40 éves koráig, a Schindler listája főszerepéig.

J. K. Rowling, 32

A világhírű Harry Potter sorozat megírása előtt J. K. Rowling depresszióval, szegénységgel küzdött, megpróbált felépülni egy rossz házasság után és mindent biztosítani a gyermekének. Ezalatt kezdte írni a Harry Pottert. Az első rész 1997-ben jelent meg, amiből aztán 2001-ben készült a filmváltozat. Azóta ő az egyik legjobban kereső regényíró a  világon.

Bryan Cranston, 44

Sok évnyi tv-s epizódszerep után, Bryan Cranston megcsípte a Már megint Malcolm (Malcolm in the Middle) című sitcom egyik szerepét. Ez jelentette az első áttörést, majd a nemzetközi ismertséget 8 évvel később nyerte el a Breaking Bad főszerepével.

Viola Davis, 43

Viola Davis már gimnazistaként is imádott játszani és több filmben is feltűnt a 2008-as év előtt. Ekkor szerepelt a Kétely (Doubt) című drámában. Annak ellenére, hogy egyetlen egy jelenete volt, az akkora hatású volt, hogy eljutott vele az első Oscar-jelöléséig is, ezzel kikövezve az útját a siker felé.

Danny Trejo, 41

Hosszú időn át Danny Trejo ki-be járkált a börtönből és a drogfüggőségével küszködött. Az élete akkor változott meg, amikor a Szökevényvonat (Runaway Train) rendezője lehetőséget látott meg benne és szerepet ajánlott a 41 éves férfinak, így indítva el a karrierjét.

Jonathan Daniel Hamm, 37

A 90-es években Jonathan Daniel Hamm pincérkedett és küszködött a színészi szerepek megtalálásával. Megfogadta magának, hogy ha 30 éves koráig nem sikerül semmi, akkor feladja az egészet. Szerencsére kisebb szerepek megtalálták, így 37 éves korában megtalálhatta a hírnevet végül meghozó szerep: Don Draper a Reklámőrültekből (Mad Men).

Billy Bob Thornton, 41

A 80-as évek közepén Billy Bob Thornton nem igazán kapott színészi állást, így telemarketinggel és gyorsétterem vezetésével tartotta fenn magát két szerep között. Az áttörés akkor jött el, amikor megírta, megrendezte és eljátszotta a Pengeélen főszerepét 41 évesen.

James Gandolfini, 38

A csaposként és klub tulajdonosként dolgozó James Gandolfini a sorozattörténetet író Maffiózókkal lett világhíres színész 38 éves korában.

Sylvester Stallone, 30

Stallone eleinte az előzőekhez hasonlóan nehezen talált színészi állást, egy ideig hajléktalan is volt, ráadásul még pornószerepet is vállalt a megélhetésért. Aztán 30 éves korában jött a bokszoló Rocky szerepe, amivel végre elindult a karrierje.

Jessica Chastain, 34

A diplomáját a Juilliardon megszerző Jessica Chastain sok éven át nem érte el a hírnevet. 2011-ben aztán 6 filmben is szerepelt és az akkor 34 éves színésznő nemzetközi ismertséget szerzett A segítség és Az élet fája című drámákkal.

Forrás: BoredPanda

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A Gotham új előzetesében végre beköszön Joker
Következő cikk A Bosszúállók: Végjáték új előzetesében Tony és Rogers összefognak